A bicajosok sem angyalok

Nem az a legidegesítőbb a biciklisekben, hogy szabálytalankodnak, hanem az, hogy meg vannak arról győződve, hogy igazuk van.

Amennyiben van egy bringás sztorid, küldd el nekem, és posztolom. bpfopolgarmester kukac gmail pont com

Friss topikok

Linkblog

Visszatekintő

2009.01.27. 11:40 Mikulás

A blog eddigi működése és sikere miatt egy pillanatra szerkesztőségileg megpihenünk, és visszatekintünk, hogy számvetést készítsünk. Sokan megkérdőjelezték, hogy van-e értelme a blognak: természetesen van, sőt ahogy az utolsó hozzászólásokból következtetni lehet, sokan a rabjává váltak ennek a szerény felületnek.

Az is kiderült, hogy noha nem tévedtem nagyot: a bringások tényleg azt hiszik, hogy nekik _mindig_igazuk van, és sajnos az is kiderült, hogy ehhez az attitűdhöz sok esetben mérhetetlen arrogancia és agresszivitás is párosul, voltak olyan bringás kommentelők, akik toleranciáról és értelemről is tanúbizonyságot tettek: nekik külön is köszönöm, hogy a blogon párbeszéd indult bringások és nem bringások között.

Az olvasottsággal sincs különösebb bajom. Négy napon frissült a blog, ezalatt több mint ötszáz hozzászólás, és húszezer letöltést számolt a robot. Külön öröm, hogy a hozzászólók nagy része biciklis, akik legalább addig sem az utakon hozzák a szívbajt az emberre.   

A fenyegetések, a trágárságok, és sok esetben a váratlan tolerancia éppen arra buzdít, hogy ne adjuk fel, mert hisszük, hogy a kezdeti érzékenység éppen annak tudható be, hogy olyan témát érintünk, amelyet sok-sok elfojtás és tájékozatlanság leng körül. Ígérjük, folytatjuk, mindjárt nagyszerű fényképekkel térünk vissza.

 

10 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://hulyebringas.blog.hu/api/trackback/id/tr48905813

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: StirlitzBlog 2009.01.27. 22:31:04

A bölcsődések sem angyalokNna. Stirlitz estéjét bearanyozta egy újabb mintapéldánya a köldökvakaró idiótának.2009.01.09. 12:25Nyálcsöpp a monitoron... smacula.. Ajvé!"Magam sem értem, miért voltam annyira bolond és figyelmetlen, bár meglehet, éppen a…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hassan 2009.01.27. 13:51:06

Kedves Mikulás, fenti postodból csak azt az információt hagytad ki, hogy az "arrogancia és agresszivítás" a hozzászólásokban sokkal több esetben ered autósoktól és gyalogosoktól mint biciklisektől. Végigolvastam a legtöbb hozzászólást ebben a blogban és nekem nagyon úgy tűnik, hogy a biciklisek több esetben kezdeményeztek észérvekre alapuló párbeszédet, mint anyázást. Ellenben a "közöd" nickű és hozzá hasonló alpári stílusú, csak személyes sérelmeiket előtérbe helyező emberekkel, akiknek stílusa önmagát minősíti. Akármennyire utálod a kerékpárosokat, kérlek próbál őszinte és tárgyilagos lenni, mégha a blog egy szubjektív műfaj is. Köszönöm!

Mikulás 2009.01.27. 13:54:13

a közöd nevű nick fikanick, aki bringásként próbált egyet csavarni a gondolatmeneten, és elképzelte, milyen lenne, ha autós lenne. ez lett belőle.
és persze nem látsz néhány olyan hozzászólást (pro kontra), amit moderálni voltam kénytelen, a benne megfogalmazott kirívó közösségellenes megnyilvánulás okán.

ave 2009.01.27. 14:36:17

Hat igen, ezzel a tartalommal ilyen latogatottsag tenyleg pazar! De komolyan.

Mondjuk en sose jutok el ide, ha nincs index cimlap, de hat valamiert van.

winston01 2009.01.27. 15:01:02

"az is kiderült, hogy ehhez az attitűdhöz sok esetben mérhetetlen arrogancia és agresszivitás is párosul"

Amit rendszerint a blogíró enyhén szólva is alig tűrhetően provokatív stílusa vált ki.

Ha komolyan gondolná a párbeszédet, nem írna olyan bejegyzéseket, mint a biciklitolvajos.

(egy gyalogos, aki többször ül volán mögé, mint nyeregbe)

Hassan 2009.01.27. 15:28:49

@Mikulás: Nem hinném, hogy "közöd" provokátor lenne. Tudom van ilyen, mint pl Shaukar, neki egyértelműen látszik az irónikus stílusán. "Közöd" szerintem egyszerűen csak egy lelki sérült és elég tahó ember.

Thorwald 2009.01.27. 15:49:04

@ave: Mintha csok lenne a homlokan:)
Vagy flamblogot akar csinalni belole az index, vagy nemtom...
Velemenyem szerint nem sok ertelme van a blognak. Ha igy unalomuzeskent csinalna, aszondanam ok, de hogy az index minek "tamogat" egy ilyen blogot aminek egyertelmuen flame a celja... fogalmam se nincsen, de en is jo hulye vagyok, hogy idepostolok:S

bocage 2009.01.28. 09:46:10

@Mikulás:
Akkor Közöd is megérett a moderálásra, vagy nem? Szerintem, mások lenácizása, illetve egy csoport (kerékpárosok) kiirtására való felhívás nem kaphat helyet semmilyen, magát kicsit is kulturáltnak gondoló blog felületén.
A téma és címválasztással kapcsolatban, már kifejtettem a véleményem korábban!
Én mondjuk nem lennék rá büszke, hogy a politika és közélet általános stílusát ültettem át ide is. Eddig az összes post, amit olvastam itt csak hangulatkeltésre volt jó. Legfeljebb a problémák tüneteit veti fel, azok alapján fikáz. Az egyes helyzetek valódi okait meg sem kíséreli megtalálni, sokszor a vonatkozó KRESZ szabályokat sem tudja a postoló. Problémák persze léteznek, a kerékpáron ülő is szabálytalankodik, nem látványosabb arányban, mint bármelyik másik közlekedő! Ha Mikulásnak lenne minimális olvasottsága a kérdésben (értsd kerékpáros közlekedés helyzete Mo.-n), hogy bizonyos szabálysértések csak nálunk azok, fejlettebb országokban nem. Vagy látszólagos, vagy valós tapasztalatlanságból fakad az a feltételezés is, hogy itt napi háború dúl az egyes közlekedők között. Nem tudom a tisztelt szerkesztők milyen járművel közlekednek, de én napi szinten kerékpározom évek óta és egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány konfliktusom volt. Ez nem jelenti persze azt, hogy minden rendben. DE minden öntudatos kerékpáros sokat ad a szabályos és kölcsönösen toleráns közlekedés kialakítására. Akár a szövetség felhívásairól, rendezvényekről, akár a többiekkel szembeni napi verbális oktatásról legyen szó. A szerkesztőséget kérem ne keverje össze az ilyen kerékpárosokat egyéb csoportokkal. Kétlem, hogy a hangulat, amit az ilyen típusú irányított témaválasztás teremt hasznos lenne a mindennapi közlekedés során. Számos (nem moderált) komment üzenete, hogy a 3 éves gyerektől a kerékpározó nagypapáig mindenkit fizikailag kell megsemmisíteni.
Gondoljunk bele, hogy Hollandiában, Dániában vagy Németországban mennyit élne egy ilyen oldal...
Hiába ez a blog is hamisítatlanul magyar! Nagy jövőt jósolok neki...

Mikulás 2009.01.28. 11:56:47

kedves decibá, sajnos tegnap délutántól más dolgom volt, ezért nem moderáltam, nagyon sajnálom, sem a közöd, sem két másik nick nem fog a jövőben felbukkanni itt, tehát nem azért nem moderáltam őket, mert egyet értettem velük, hanem technikai akadályai voltak. most pótolom, egy hétre közöd és saq vagy valamelyik hasonló nick eltanácsoltatott.
ami az írásod érdemi részét illeti, valóban nem vagyok szakértő, nem áll szándékomban mást tenni, mint egyes esetekre felhívni a figyelmet. azért lehet kommentelni, hogy megbeszéljétek, megbeszéljük az egyes ügyeket.
köszönöm, hogy hamisítatlan magyarsággal jellemzed a blogot, mondjuk bóknak veszem.

Thyb 2009.01.29. 16:03:49

Mint azt te is irtad, a bringások több esetben elfogadták a kritikát és valszeg a kompromisszum kedvéért igyekeznek majd betartani a javallott dolgokat. Ugyanakkor nem láttam egyetlen olyan kezdeményezést sem amely az autósokat gyalogosokat avatta volna bele abba, hogyan közlekedjenek ugy, hogy azzal a bringásokat ne veszélyeztessék. Az egyoldali reakció a felhozott esetekre nem hiszem, hogy eredményes tudna lenni amennyiben a közlekedésben lévő többi résztvevő nem tesz annak érdekében, hogy minden csoport megférjen/elférjen egymás mellett.

Devil 2009.01.31. 14:54:28

Nem kell folyton masra mutogatni. Sok bringas - nem mindegyik, de relative sok - onveszelyesen kozlekedik, es jo lenne ha legalabb sejtenek hogy miert.
süti beállítások módosítása